
Strast & Zgodba
Sem
Tijan Wenzel,
ljubitelj in poznavalec vin, ki so pridelana z manj intervencije v vinogradu in kleti.
Prihajam iz vinogradniškega okoliša, zato sem že od malih nog vpleten v vinske zgodbe.
Prav tako pomagam v družinskem podjetju, kjer iz starih vinskih sodov, steklenic in drugih vinskih pripomočkov izdelujemo moderno pohištvo in opremo za vinarje, ljubitelje vina, restavracije...
Delo z lesom, predvsem s starim me navdušuje. Sam izdelujem tudi vinske omarice iz starih neuporabnih omar, tako jim dam novo možnost za življenje kar pa je prav tako povezano z vinom.
Sem tudi velik ljubitelj športov, predvsem se tukaj najdeta kolesarjenje in nogomet. S kolesom rad raziskujem gozdove, hribe , kraje po Sloveniji, kjer vedno znova najdem navdih za svoje delo.
Zelo dobro se znajdem tudi v kuhinji, kjer se vedno počutim odlično saj lahko na krožnikih pokažem del svoje strasti. Najraje pripravim morsko hrano, od hobotnice do raznih rib, vse to se znajde v mojem loncu. Tudi ogenj na žaru velikokrat zagori.
Zgodnji začetki
Moja zgodba se je pričela zanimivo in nenavadno...
V naravna vina sem se zaljubil, ko sem prvič poskusil vino od gospoda Božidarja Zorjana. Takrat me je njegovo vino ne samo osrečilo, ampak tudi napolnilo z energijo.
Takrat se je moj pogled na vinogradništvo popolnoma spremenil, začel sem spoznavati vinarje iz Slovenije in tudi tujine.
Najboljše jedi sem pripravljal v kuhinji, katero sem zamenjal za strežbo in se začel izobraževati v najboljših restavracijah po Sloveniji. Dobil sem priložnost za delo v eni zmed najboljših restavracij na svetu Hiši Franko, kjer sem se o vinu in postrežbi naučil zelo veliko. Izkušnje iz tako priznane restavracije so neprecenljive in jih vedno dobro izkoriščam.
Pot me je ponesla tudi v tujino, natančneje na Švedsko. Kot sommelier sem delal v restavraciji z obširno vinsko karto in s tem pridobil veliko izkušenj iz postrežbe vina.
Organizirali smo tudi zelo mnogo vinskih dogodkov s priznanimi vinarji.


Izkušnje
Svojo strast bi rad delil z vami
Izkušnje sem nabiral tudi v večih Mariborskih lokalih kot so:
• Rooster coffee (priprava kave),
• LeVino wine bar (velika ponudba štajerskih vin, tudi naravnih),
• Restavracija Fudo (restavracija, ki ponuja vrhunsko hrano s široko vinsko karto),
• Restavracija 7 (opravljal sem delo, kot mentor mlajšim študentom)
Svojo strast bi rad delil z vami, saj si želim, da tudi vi spoznate svet naravnih vin in kulinarike.

Kulinarično vinski dogodki

Vinske degustacije

Izleti do vinarjev
