Strast & Zgodba

Sem

Tijan Wenzel,

ljubitelj in poznavalec vin, ki so pridelana z manj intervencije v vinogradu in kleti. 

Prihajam iz vinogradniškega okoliša, zato sem že od malih nog vpleten v vinske zgodbe.

Prav tako pomagam v družinskem podjetju, kjer iz starih vinskih sodov, steklenic in drugih vinskih pripomočkov izdelujemo moderno pohištvo in opremo za vinarje, ljubitelje vina, restavracije...

Delo z lesom, predvsem s starim me navdušuje. Sam izdelujem tudi vinske omarice iz starih neuporabnih omar, tako jim dam novo možnost za življenje kar pa je prav tako povezano z vinom.

Sem tudi velik ljubitelj športov, predvsem se tukaj najdeta kolesarjenje in nogomet. S kolesom rad raziskujem gozdove, hribe , kraje po Sloveniji, kjer vedno znova najdem navdih za svoje delo.

Zelo dobro se znajdem tudi v kuhinji, kjer se vedno počutim odlično saj lahko na krožnikih pokažem del svoje strasti. Najraje pripravim morsko hrano, od hobotnice do raznih rib, vse to se znajde v mojem loncu. Tudi ogenj na žaru velikokrat zagori.

Zgodnji začetki

Moja zgodba se je pričela zanimivo in nenavadno...

V naravna vina sem se zaljubil, ko sem prvič poskusil vino od gospoda Božidarja Zorjana. Takrat me je njegovo vino ne samo osrečilo, ampak tudi napolnilo z energijo.

Takrat se je moj pogled na vinogradništvo popolnoma spremenil, začel sem spoznavati vinarje iz Slovenije in tudi tujine.

Najboljše jedi sem pripravljal v kuhinji, katero sem zamenjal za strežbo in se začel izobraževati v najboljših restavracijah po Sloveniji. Dobil sem priložnost za delo v eni zmed najboljših restavracij na svetu Hiši Franko, kjer sem se o vinu in postrežbi naučil zelo veliko. Izkušnje iz tako priznane restavracije so neprecenljive in jih vedno dobro izkoriščam.

Pot me je ponesla tudi v tujino, natančneje na Švedsko. Kot sommelier sem delal v restavraciji z obširno vinsko karto in s tem pridobil veliko izkušenj iz postrežbe vina.

Organizirali smo tudi zelo mnogo vinskih dogodkov s priznanimi vinarji.

 

Izkušnje

Svojo strast bi rad delil z vami

 


Izkušnje sem nabiral tudi v večih Mariborskih lokalih kot so:
• Rooster coffee (priprava kave),
• LeVino wine bar (velika ponudba štajerskih vin, tudi naravnih),
• Restavracija Fudo (restavracija, ki ponuja vrhunsko hrano s široko vinsko karto),
• Restavracija 7 (opravljal sem delo, kot mentor mlajšim študentom)


Svojo strast bi rad delil z vami, saj si želim, da tudi vi spoznate svet naravnih vin in kulinarike.

dogodki

Kulinarično vinski dogodki

Organizirate dogodek in bi radi popestrili vinsko ter kulinarično ponudbo?
degustacije

Vinske degustacije

Nudimo vinske degustacije v naših prostorih ali na terenu.

Pop up dogodek z vinom in hrana na idilični lokaciji. 

Ali ste že doživeli vinsko kulinarični pop up dogodek, kjer se v kombinaciji prepletata naravno vino in hrana na idilični lokaciji?


Kontaktirajte nas


izleti

Izleti do vinarjev

Organiziramo vodene in butične izlete do vinarjev s katerimi osebno sodelujemo.
prodaja vina

Prodaja vina

Posvečamo se prodaji vina, ki je pridelano z manj intervencije v vinogradu in kleti.